ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی چگونه است؟

گفتنی است که در سال‌های اخیر شاهد پیشرفت علم و تکنولوژی در کلیه زمینه‌ها بوده‌ایم و قطعا امور کامپیوتر و حتی سامانه‌ها هم از این امر مستثنی نمی‌باشند؛ به طور مثال در زمان‌های گذشته بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور ارسال اطلاعات خود، به طور فیزیکی اقدام می‌کردند و امروزه با ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی یا همان tp.tax.gov.ir، می‌توان کلیه اطلاعات را ارسال و یا بارگذاری کرد.

در ادامه ما در حساب ۲۴ قصد داریم تا به شرح سامانه مودیان مالیاتی چیست و ویژگی‌های آن بیشتر بپردازیم.

سامانه مودیان مالیاتی tp.tax.gov.ir چیست؟

به طور خلاصه می‌توان گفت که سامانه مودیان مالیاتی در سال ۱۴۰۳ تاسیس و راه‌اندازی شده است و همواره در تلاش بوده است که یک پرونده یا همان کارپوشه برای کلیه افراد در نظر بگیرد تا متقاضیان به کمک دستگاه‌های هوشمند خود، به آن سایت مربوطه متصل شوند و صدور و استعلام صورت حساب‌های الکترونیکی خود را انجام دهند.

انواع صورت حساب الکترونیکی

بدیهی است که کلیه صورت حساب‌ها در تنوع بسیاری ارائه می‌شوند و برخی از آن‌ها هم به ترتیب ذیل می‌باشد:

۱) صدور صورت حساب الکترونیکی: در زمان‌های گذشته، بسیاری از مودیان موظف بودند که صورت حساب‌های موجود خود را به طور معاملات فصلی، به اداره امور مالیاتی ارسال و تقدیم کنند که خوشبختانه به لطف سامانه مودیان، دیگر نیازی به این دسته از فرایند نیست و همگان قادر هستند که صورت حساب الکترونیکی خود را در این سامانه مذکور، بارگذاری نمایند.

۲) صورت حساب‌های خرده فروشی‌ها: لازم به ذکر است که کلیه خرده فروش‌ها و سایر واحدهای صنفی، موظف هستند که کلیه اطلاعات خود را اعم از دستگاه کارت خوان، درگاه‌های الکترونیکی و… را به سامانه مودیان مالیاتی متصل کنند.

انواع صورت حساب الکترونیکی
صورت حساب های الکترونیکی به افراد و شرکت‌ها اجازه می‌دهند تا تراکنش‌های مالی خود را از راه دور مدیریت کرده و از خدمات بانکی و مالی استفاده کنند.

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

مقصود از پایانه‌های فروشگاهی، هر نوع وسیله و تجهیزاتی اعم از رایانه، دستگاه کارت‌خوان، پایانه‌های الکترونیکی و… است که امکان اتصال آن، به شبکه‌های الکترونیکی و همچنین سامانه مودیان مالیاتی موجود می‌باشد و طبیعتا امکان صدور صورت حساب مورد نظر هم به صورت الکترونیکی مهیا باشد.

افراد مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی

بهتر است بدانید که کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی که موضوع فصل‌های چهارم و پنجم در باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم هستند، باید در سامانه موجود ثبت نام کنند و در غیر این صورت هم با مشکلات متعددی اعم از جریمه و… مبتلا می‌شوند.

تاریخ اجرای قانون سامانه مودیان

به طور کلی می‌توان که از سال ۱۳۹۸ بر نحوه برنامه‌ریزی و همچنین پایه ریزی سامانه مودیان تاکید شده بود که طبیعتا این سامانه هم با دگرگونی‌های بسیاری همراه بود و مراحل فراوانی را پشت سر گذاشت و در نهایت در سال ۱۴۰۳، با حداکثر کیفیت ارائه شد.

فراموش نکنید که کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی از تاریخ ۱۴۰۲.۰۱.۰۱ موظف به استفاده از این سامانه می‌باشند و در غیر این صورت هم با جریمه‌های هنگفت و سایر مجازات مالیاتی، رو به رو خواهند شد.

مزایای سامانه مودیان مالیاتی از نظر حساب ۲۴

یک خبر خوش این است که سامانه مودیان دولتی، از مزایا و ویژگی‌های بسیاری برخوردار است که برخی از آنها هم به شرح ذیل است:

  • جلوگیری از نیرنگ و تقلب: تولید و راه اندازی این دسته از سامانه‌ها، با هدف افزایش شفافیت در کسب و کارها و همچنین جلوگیری از فرار مالیاتی صورت گرفته است.
  • کنترل در هزینه‌ها: با استفاده از سامانه مودیان مالیات، می‌توان هزینه‌های بسیاری اعم از مکاتبه، هزینه در رفت و آمد و… را تا حد چشم‌گیری کاهش داد.
  • کاهش اشتباهات: گفتنی است که سامانه مودیان مالیاتی، درصدد ارائه اطلاعات صحیح و همچنین افزایش سرعت در کلیه کسب و کارها می‌باشد.
  • سهولت در پرداخت هزینه‌ها: مودیان اعتقاد دارند که راه‌اندازی و همچنین استفاده از سامانه مودیان مالیات، بر سهولت هزینه‌ها و حتی کاهش هزینه رفت و آمد بی تاثیر نیست.
مزایای سامانه مودیان مالیاتی
سامانه مودیان مالیاتی افراد و شرکت‌ها را وادار به تصریح دقیق درآمدها و دارایی‌های خود در اظهارنامه مالیاتی می‌کند و باعث افزایش شفافیت مالی و کاهش تبعات مالیاتی می‌شود.

ویژگی های سامانه مالیاتی مودیان

خبر خوش دیگر این است که کلیه مودیان، پس از ورود به سامانه مودیان مالیاتی جدید، قادر به ثبت نام و همچنین ارسال صورت حساب‌‌های الکترونیکی و در نهایت اتصال به پایانه‌های فروشگاهی خود از طریق سامانه tp.tax.gov.ir می‌باشند. بدیهی است که انجام امور فوق از جمله موارد اختیاری نبوده است و کلیه صاحبان مشاغل اعم از صنفی، غیر صنفی، اشخاص حقوقی و حقیقی هم موظف به ثبت نام در این سامانه هستند.

نحوه ثبت نام در سامان مودیان مالیاتی

پیش از هر چیزی لازم است که کلیه افراد حقیقی که مشمول پرداخت مالیات هستند به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان مالیاتی مراجعه کنند و سپس از طریق ثبت نام به تکمیل کردن کد ملی، شماره تلفن همراه، تاریخ تولد و… بپردازند. در نهایت هم یک رمز عبور مناسب برای ورود خود به سایت تعیین می‌کنند.

جریمه عضو نشدن در سامانه مودیان

به یاد داشته باشید که سرپیچی از قوانین و حتی پرداخت نکردن مالیات‌های مربوطه با جریمه و مجازات‌های بسیاری همراه است و به همین علت هم دولت اعتقاد دارد که هر فردی که در سامانه مودیان عضو نشود و یا مالیات مربوطه را پرداخت نکند، به پرداخت جریمه دو برابر مالیات مذکور و همچنین ارزش افزوده مورد نظر یعنی همان ۱۰ درصد از مالیات موجود محکوم می‌شود.

جریمه صادر نکردن صورت حساب الکترونیکی

هر کدام از مودیانی که در درگاه ملی مالیات عضو شوند اما به هر دلیلی از صدور صورت حساب‌های الکترونیکی جلوگیری به عمل آورند و آن را صادر نکنند، با جریمه ده درصد از مجموع مبلغ فروش و یا بیست میلیون ریال مواجه شده و قطعا اولویت پرداخت هم با مبلغ بالاتر خواهد بود.

افرادی باید در سامانه مودیان مالیاتی باید ثبت نام کنند

به یاد داشته باشید که بند ج ماده ۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان اعتقاد دارد که دو گروه از مودیان دولتی باید در این سامانه عضو شوند و مقصود از دو گروه هم همان اشخاص حقیقی است که صاحبان مشاغل هستند و اهمیتی هم ندارد که امور صنفی هستند یا غیر صنفی و گروه دوم هم همان اشخاص حقوقی اعم از شرکت‌های تجاری و اشخاص حقوقی غیر تجاری می‌باشند.

چه کسانی مشمول ثبت نام در سامانه مودیان نیستند؟

برخی از افراد هم از ثبت نام و حتی ورود به سامانه مودیان معاف هستند که برخی از آنها به شرح ذیل است:

۱) اشخاص حقیقی مالیات‌های مستقیم اعم از کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش ماهی، زنبور عسل، ماهی گیری، طیور، صیادی، جنگل‌ها.

۲) اشخاص حقوقی موضوع ماده ۱۴۲ قانون مالیات‌های مستقیم مانند کارگاه‌های فرش دستباف، صنایع دستی، تعاونی.

چه کسانی مشمول ثبت نام در سامانه مویان نیستند؟
طبق قانون ایران بعضی از افراد جامعه بر اساس نوع و شرایط کاریشان مشمول ثبت نام در سامانه مودیان نمی‌باشند.

چه طور صورت حساب الکترونیکی را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنیم؟

پیش از هر چیزی لازم است که در سامانه رایگان فرداد، ثبت نام کنید و سپس وارد پنل کاربردی خود شده و در نهایت هم به طور مستقیم به ارسال و بارگذاری صورت حساب‌های خود بپردازید.

آنچه درباره سامانه مودیان باید بدانید

در مجموع می‌توان گفت سامانه مودیان مالیاتی یکی از سامانه‌های دولتی و کارآمد به حساب می‌آید. این سامانه جهت ساماندهی به مشکلات مالیاتی راه اندازی شد. توصیه ما به شما این است که اگر مشمول ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی هستید، هرچه سریع تر نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کنید. هدف ما در این مقاله از شرکت حسابداری حساب ۲۴ این بود که شما را با نحوه ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و همچنین مزایای سامانه مودیان بیشتر آشنا کنیم. اکنون در صورت نیاز به مشاوره رایگان با متخصصین ما، در ارتباط باشید.

اطلاعات تماس جهت دریافت مشاوره رایگان

✅ نام شرکت:

شرکت حسابداری حساب ۲۴

👩‍💼 خدمات:

انجام کلیه امور مالی و مالیاتی
☎️ مشاوره رایگان:

۰۹۱۲۸۳۳۰۴۸۲

💰 تعرفه خدمات:

تماس بگیرید

سوالات متداول شما در خصوص سامانه مودیان

با چه ابزاری باید به سامانه مودیان مالیاتی مراجعه کنیم؟

کلیه ابزارهایی از قبیل تبلت، لبتاپ، تلفن همراه و... که به اینترنت متصل می‌شوند، قابل دسترسی به سایت مودیان هستند.

چرا باید در سامانه مودیان دولتی عضو شویم؟

به علت این که از مشکلات رایج اعم از اشتباه در محاسبه مالیات، هدر رفتن وقت و انرژی و... جلوگیری کنیم.

۴.۸/۵ - (۱۰ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *