گواهی امضای الکترونیکی

گواهی امضا، در واقع تایید امضای یک فرد، ذیل سندی عادی، به وسیله سردفتر است. در همین راستا گواهی امضای الکترونیکی یا دیجیتالی، گواهی است که پس از ثبت اطلاعات دارنده امضای الکترونیکی در سامانه مربوطه، برای این شخص صادر خواهد شد. شیوه گرفتن گواهی امضای الکترونیکی، ثبت‌نام در سامانه امضای الکترونیکی است. هزینه، نحوه گرفتن و استعلام گواهی امضای دیجیتالی با امضای سنتی متفاوت است که در شرکت حسابداری حساب ۲۴، یک به یک آن‌ها را شرح خواهیم داد.

گواهی امضای الکترونیکی چیست؟

در واقع امضا الکترونیکی عبارت است از یک نام کاربری و رمز عبور و امضایی است که بر روی یک سند الکترونیکی، ثبت خواهد شد. امضای الکترونیکی، ممکن است یک قرارداد الکترونیکی یا یک نامه اداری باشد مثل اظهارنامه‌ای که در وب سایت سازمان امور مالیاتی، ثبت می‌شود. در صفحه انجام امور مالیاتی قادر هستید تا نحوه ثبت نام را بررسی کنید. در این میان، از نظر ماهیت، گواهی امضای الکترونیکی، تفاوت اساسی با گواهی امضای سنتی دارد. علیرغم بحث انکار و تردید نسبت به اسناد عادی، امضای الکترونیکی، به هیچ وجه از سمت صادرکننده آن، قابل انکار نبوده و نیز امکان جعل آن نیز وجود ندارد. لذا مقوله گواهی و تایید آن بوسیله سردفتر نیز منتفی است.

با این همه، گواهی امضای الکترونیکی قابل صدور است اما نحوه گرفتن آن با نحوه گرفتن گواهی امضای سنتی متفاوت است. در واقع منظور از گواهی امضای دیجیتالی، گواهی است که پس از ثبت اطلاعات دارنده امضا در سامانه مربوطه، برای او صادر شده و مانند کارت ملی، معرف هویت و اصالت امضای او در فضای مجازی خواهد بود. سامانه امضای الکترونیکی، سایت مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام، به آدرس gica.ir است و متقاضیان این امضا می‌توانند از طریق این سامانه جهت ثبت‌نام و پرداخت هزینه، اقدام کنند.

نحوه گرفتن گواهی امضای الکترونیکی

شیوه گرفتن گواهی امضای دیجیتالی شامل دو مرحله حضوری و غیر حضوری است. در مرحله غیر حضوری، ابتدا متقاضی به سایت مرکز صدور گواهی الکترونیکی عام یا سامانه امضای دیجیتال به آدرس gica.ir مراجعه می‌کند. پس از ورود به صفحه اصلی سایت، باید از بخش ثبت‌نام گواهی در بالای صفحه، گزینه ثبت‌نام غیر حضوری گواهی الکترونیکی را انتخاب کند. در ادامه با وارد کردن اطلاعات هویتی خود مانند کد ملی، نام و نام خانوادگی، جنسیت، تاریخ تولد و شماره تلفن همراه، پروسه ثبت‌نام به پایان می‌رسد.

نحوه گرفتن گواهی امضای الکترونیکی

سپس متقاضی باید وارد حساب کاربری خود در سایت امضای الکترونیکی شود و از طریق گزینه ثبت درخواست گواهی الکترونیکی، جهت دریافت گواهی امضای خود، اقدام کند. پس از تکمیل درخواست گواهی امضای دیجیتال توسط متقاضی در سامانه، رسیدی حاوی یک کد رهگیری، برای او صادر خواهد شد که متقاضی برای گرفتن گواهی امضای دیجیتالی باید با در دست داشتن این رسید و سایر مدارک هویتی به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کند. استفاده از یک مشاوره مالیاتی می‌تواند برای گرفتن امضای الکترونیکی، مفید باشد.

نحوه استعلام گواهی امضای الکترونیکی

لازم به ذکر است که به دلیل سیستم خاص طراحی امضای الکترونیکی و ملاحظات امنیتی این امضا، در عمل انکار و حتی جعل آن، ممکن نخواهد بود. بنابراین، به طور اساسی مقوله استعلام گواهی امضای الکترونیکی و نحوه انجام آن، منتفی است. با این همه چنانچه نیاز ضروری باشد، از طریق مراجعه حضوری به دفترخانه محل صدور گواهی امضا و با ارائه نامه از مراجع قانونی، می‌توان استعلام گواهی امضای دیجیتالی را درخواست کرد.

هزینه گواهی امضای الکترونیکی

هزینه دریافت گواهی امضای الکترونیکی، نرخ ثابتی نیست و با توجه به انواع این امضا، متفاوت خواهد بود. لذا در جدول زیر، هزینه انواع گواهی امضای دیجیتالی را فهرست کرده‌ایم:

نوع گواهینوع محصولهزینه دریافت امضای الکترونیکی (ریال)سهم مرکز ریشه و مرکز میانی عام (ریال)(۷۵ رصد)سهم دفتر ثبت نام (ریال)(۲۵ درصد)
اشخاص/سازمان دولتیگواهی شخص حقیقی وابسته به دولت۳۴۰,۰۰۰۲۵۵,۰۰۰۸۵,۰۰۰
گواهی مهر سازمانی وابسته به دولت۲۸۰,۰۰۰۲۱۰,۰۰۰۷۰,۰۰۰
اشخاص/سازمان

خصوصی

گواهی برای شخص حقیقی – وابسته به غیر دولت۲۶۰۰۰۰۱۹۵۰۰۰۶۵,۰۰۰
گواهی برای مهر سازمانی – وابسته به غیر دولت۲۷۰,۰۰۰۲۰۲,۵۰۰۶۷,۵۰۰
اشخاص حقیقیشخص حقیقی مستقل۲۵۰,۰۰۰۱۸۷,۵۰۰۶۲,۵۰۰

مدارک لازم برای گرفتن گواهی امضای الکترونیکی

برای گرفتن گواهی امضای الکترونیکی اشخاص حقیقی باید مدارک زیر را ارائه کنند:

  • تکمیل فرم درخواست گواهی امضای الکترونیکی بوسیله متقاضی
  • ارائه اصل و کپی کارت ملی متقاضی گواهی امضا
  • ارائه کد رهگیری دریافت گواهی امضا
  • ارائه اصل و کپی یکی از مدارک شناسایی معتبر متقاضی
  • اسکن تمامی مدارک ذکر شده

مدارک لازم برای گرفتن گواهی امضای الکترونیکی

اشخاص حقوقی برای اخذ گواهی امضای دیجیتال باید مدارک زیر را ارائه کنند:

  • تکمیل فرم درخواست گواهی امضای الکترونیکی بوسیله متقاضی
  • اصل و کپی کارت ملی متقاضی گواهی امضا
  • ارائه کد رهگیری دریافت گواهی امضا
  • اصل و کپی یکی از مدارک شناسایی معتبر متقاضی
  • آگهی تاسیس شرکت همراه کپی برابر اصل
  • آخرین تغییرات روزنامه رسمی همراه کپی برابر اصل (باید صاحبان امضا و سمت سازمانی‌شان در شرکت مشخص باشد).
  • در صورتی که نماینده صاحب امضا برای دریافت گواهی مراجعه کند لازم است معرفی‌نامه‌‌ روی سربرگ شرکت مهمور به مهر شرکت و امضا صاحب امضا همراه داشته باشد.
  • چنانچه بعد از تاریخ گرفتن گواهی آگهی، تغییراتی در شرکت ایجاد شده باشد، ارائه کپی برابر اصل آخرین تغییرات روزنامه رسمی الزامی است.
  • اسکن همه مدارک ذکر شده

جمع‌بندی در خصوص گواهی امضای الکترونیکی

امضای الکترونیکی در واقع نوعی فناوری کلیدی در دنیای مدرن امروزی است که تاثیر بسیار زیادی در روند فعالیت‌های تجاری، اداری و حقوقی دارد. در این فرایند اطلاعات هویتی فرد به کمک رمزنگاری دیجیتال و امضاء الکترونیکی امنیت بیشتری کسب کرده و امکان اعتبارسنجی و تایید هویت افراد فراهم می‌شود. این فناوری باعث کاهش خطا و اشتباهات انسانی و افزایش دقت در امور تجاری خواهد شد. علاوه بر این امضای الکترونیکی باعث ایجاد امنیت بیشتر و تایید اعتبار اطلاعات و اعتماد بین طرفین یک معامله می‌شود. برای دریافت گواهی امضای الکترونیکی باید به سامانه مرتبط مراجعه و ثبت‌نام کرد.

در ادامه برای دریافت گواهی وارد حساب کاربری ساخته شده، شوید و درخواست خود را ثبت کنید. پس از دریافت کد رهگیری با مدارک شناسایی به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و گواهی فوق را دریافت کنید. چنانچه در این باره سوالی دارید با کارشناسان ما در شرکت مالیاتی حساب ۲۴ تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

سوالات متداول شما در مورد گواهی امضای الکترونیکی

گواهی امضا الکترونیکی به چه معناست؟

این گواهی سندی دیجیتال است که بوسیله مرکز CA برای یک امضا صادر می‌شود و شامل یک نام کاربری و یک رمز عبور است.

هزینه گواهی امضا الکترونیکی چقدر است؟

هزینه گواهی امضای دیجیتال از ۲۵۰۰۰ تا ۳۴۰۰۰ تومان متغیر است که بستگی به نوع گواهی امضا دارد.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *