نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۲

اغلب اشخاص حقوقی و حقیقی در کسب و کارهای موجود، ناچار به پرداخت مالیات هستند که قطعا این قانون، از جمله امور بسیار پیچیده است چرا که پرداخت مالیات به این سادگی نیست و باید مراحل بسیاری را اعم از نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی و غیره پشت سر بگذارد که در ادامه در این مقاله از شرکت حسابداری حساب ۲۴ قصد داریم به شرح تنظیم اظهارنامه مالیاتی و انواع آن بیشتر بپردازیم.

فهرست محتوا: نمایش

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

به طور خلاصه می‌توان گفت که اظهارنامه مالیاتی، همان کارنامه افراد حقیقی و حقوقی است که در درون آن هم اطلاعات ارزشمند بسیاری از قبیل میزان درآمد، میزان هزینه‌ها و میزان سود و غیره درج شده است.

تاریخچه اظهارنامه مالیاتی در ایران به دوران قاجار (سال ۱۲۹۱) باز می‌گردد و از آن زمان تاکنون تغییرات متعددی را تجربه کرده است. این سیستم با تصویب قوانین مالیاتی مختلف در دوران پهلوی و پس از انقلاب اسلامی تکامل یافته و به شکل فعلی خود شکل گرفته است. ایران از سیستم مالیات مستقیم و غیرمستقیم به شکل مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده استفاده می‌کند و هر سال اظهارنامه مالیاتی برای افراد حقیقی و حقوقی ارسال می‌شود. یک شخص، شرکت یا موسسه حسابداری به شما در تنظیم اظهارنامه مالیاتی سالانه می‌تواند کمک کند.

خود اظهاری مالیاتی چگونه است؟

به طور کلی، همه افراد حقیقی و حقوقی باید مطابق با درآمد خود، اقدام به تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود کنند. این فرآیند باید به صورت صادقانه و بدون دخالت شخص ثالثی مانند ممیزان یا کارشناسان صورت گیرد، بلکه آن افراد حقیقی و حقوقی به صورت کاملا صادقانه به تکمیل درآمد و میزان سود سالانه خود در این دسته از فرم‌ها، می‌پردازند.

مدارک لازم برای تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی

بدیهی است که تکمیل فرایند و تنظیم اظهارنامه مالیاتی به مدارک بسیاری اعم از اطلاعات هویتی که با کارت ملی و یا شناسنامه ثابت می‌شود. مجوزهای فعالیت‌های اقتصادی، درآمد مشمول مالیات، موجودی کالا و محصولات، صورت درآمد به دست آمده و هزینه‌ها، اطلاعات اموال و دارایی، اطلاعات شرکاء، اطلاعات حساب‌های بانکی که مرتبط با فعالیت شغلی است. حسابداری مالیاتی به شما در تنظیم این اظهارنامه به شما کمک خواهد کرد.

مدارک لازم برای اظهارنامه مالیاتی
مدارک لازم برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی بر اساس نوع و ماهیت درآمد و فعالیت افراد ممکن است، متغیر باشد.

مراحل و فرایند اصلی تنظیم اظهارنامه مالیاتی

یک خبر خوش که مودیان، به منظور تنظیم و تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی می‌توانند به سایت www.tax.gov.ir مراجعه کنند و پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز اعم از کد ملی، حسابداری، ترازنامه و غیره به منظور تکمیل و تنظیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند. این سایت خدمات مالیاتی را به صورت آنلاین انجام داده و پاسخ به فرد متقاضی ارسال خواهد شد.

چه مواردی باید در هنگام تنظیم اظهارنامه مالیاتی وارد شود؟

پس از ورود به سامانه مذکور، لازم است اطلاعات مختلفی را تکمیل کنید. این اطلاعات شامل مشخصات شخصی، اطلاعات حساب بانکی، جزئیات مدیر عامل و هیئت مدیره، تعداد کارمندان، جزئیات سهام، فهرست واردات و صادرات، موجودی مواد و کالا، جزئیات فروش داخلی و خارجی، درآمد ناخالص از پیمانکاری، درآمد اتفاقی، سود خالص، گردش حساب و موارد مشابه است. حتما اگر دسترسی به یک مشاور و وکیل مالیاتی دارید از وی راهنمایی لازم را قبل از پز کردن اطلاعات بگیرید.

نحوه پیش ثبت نام در اظهارنامه مالیاتی

پیشنهاد می‌شود که کلیه مودیان به منظور پیش ثبت‌نام  اظهارنامه مالیاتی، به سایت tax.gov.ir مراجعه کنند و سپس از دکمه پیش ثبت نام، اقدام نمایند. یک مشاور مالیاتی حتما به شما پیشنهاد می‌کند که پیش ثبت نام را برای ثبت مراحل بعدی، انجام دهید.

مراحل ثبت نام الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی 

به منظور فرایند ثبت نام الکترونیکی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی، کافی است که آدرس سایت tax.gov.ir، را جست‌و‌جو نمایید و سپس از قسمت ثبت نام، برای ثبت نام و همچنین وارد کردن سایر اطلاعات اعم از مشخصات، رمز عبور و غیره اقدام نمایید.

روش تنظیم اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی

بسیاری از افراد دغدغه این را دارند که چه طور باید اظهارنامه‌ مالیاتی را تکمیل نمایند و در پاسخ باید گفت که باید به سامانه اینترنتی tax.gov.ir مراجعه نمایند و پس از وارد کردن رمز عبور، کد رهگیری، ترازنامه، میزان سود و زیان و… به منظور دریافت اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.

زمان بررسی اظهارنامه های الکترونیکی مالیاتی

اظهارنامه‌های مالیاتی تا ۱۲ ماه یا همان یک سال، پس از ارائه به اداره مالیات مورد بررسی قرار می‌گیرند و به درخواست و کلیه اظهارنامه های مالیاتی رسیدگی خواهد شد.

اصلاح اظهارنامه مالیاتی پس از تسلیم آن

بسیاری از افراد در زمان تنظیم اظهارنامه مالیاتی دچار اشتباه می‌شوند و بدیهی است که نگران آن نیز هستند. گفتنی است که کلیه مودیان در مهلت یک ماه پس از تکمیل اظهارنامه مالیاتی، قادر به ویرایش و اصلاح آن خواهند بود.

چه زمانی اظهارنامه های الکترونیکی مالیاتی، بررسی می شود؟
زمان بررسی اظهارنامه‌های الکترونیکی مالیاتی به مقررات مالیاتی و تقویم مالیاتی هر کشور بستگی دارد.

عوارض عدم تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی 

به یاد داشته باشید که کلیه موارد سرپیچی از قوانین با جریمه‌ها و حتی مجازات‌های بسیاری، همراه است و قطعا عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی هم از این امر مستثنی نیستند. این دسته از مودیان به پرداخت جریمه‌های سنگین محکوم می‌شوند که این جریمه‌ها بسته به نوع تخلف و نوع فعالیت شرکت متفاوت است.

نقش دفاتر قانونی در فرآیند ارسال اظهارنامه مالیاتی

گفتنی است که ماموران بسیاری بر نحوه فرآیند و همچنین صداقت شما در تکمیل اظهارنامه مالیاتی نظارت می‌کنند و در این راستا هم از دفاتر قانونی که باید قیطان کشی شده باشد، استفاده می‌کنند و کلیه مودیان هم موظف هستند که میزان صفحات این دفتر را در ابتدا و انتهای دفترچه یادداشت کنند و در این مسیر هم از مهر و امضاء بهره ببرند.

اظهارنامه مالیاتی در صورت عدم تطابق سال مالی با سال مالیاتی، چه زمانی باید ارسال شود؟

سازمان امور مالیاتی، اعتقاد دارد که کلیه اشخاص حقیقی، باید تا انتهای ۳۱ خرداد ماه هر سال، به منظور تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند و سال مالیاتی اشخاص حقوقی هم تا انتهای تیر ماه سال جاری است.

بدیهی است که کلیه مودیان، باید اظهارنامه مالیاتی خود را در تاریخ فوق ارسال نمایند.

معافیت سالانه در اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی

احتمالا شما هم به دنبال اطلاعات بیشتری درباره معافیت مالیاتی هستید. باید توجه داشت که معافیت‌ها برای هر کسب‌وکار ممکن است متفاوت باشد، بنابراین توصیه می‌شود تا اطلاعات دقیق‌تری را از کارشناسان ما دریافت کنید.

چگونگی اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی

کلیه مودیان، اگر اعتراضی نسبت به برگه‌های تشخیص مالیاتی دارند، لازم است که ظرف مدت ۳۰ روز به برگه‌های مالیاتی خود اعتراض کنند و البته در این مسیر هم بهتر است که به اداره امور مالیاتی مراجعه کرده و از مشاوران مالیاتی هم بهره ببرند.

معافیت سالانه در اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی
معافیت‌های سالانه در اظهارنامه اشخاص به قوانین مالیاتی و مقررات هر کشور بستگی دارد و ممکن است در هر کشور متفاوت باشد.

دلیل نیاز به اظهارنامه برای مالیات

سازمان امور مالیاتی، اعتقاد دارد که به منظور رسیدگی سریع‌تر و همچنین اطلاع از میزان درآمد، هزینه و سود (زیان) خالص و غیره به اظهارنامه‌های مالیاتی نیاز دارند و بدیهی است که میزان صداقت مودیان هم مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

چه افرادی موظف به ارائه اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی هستند؟

کلیه افرادی که دارای کسب‌وکارهای اقتصادی هستند، موظف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند و اشخاص حقوقی هم باید در حین تنظیم اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۳ به تکمیل ترازنامه، شماره ثبت و غیره بپردازند.

چه افرادی ملزم به ارائه اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی نیستند؟

کلیه وزارت خانه‌ها، موسسات دولتی، دستگاه‌های بودجه و غیره از پرداخت مالیات معاف هستند.

جمع بندی تنظیم اظهارنامه مالیاتی

توجه داشته باشید که تهیه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت به موقع مالیات از وظایف مهم هر فرد و یا سازمان است. هرگونه تخلف در این خصوص با مجازهای سنگین مالیاتی همراه خواهد بود. لذا باید توجه کنید که اظهارنامه مالیاتی خود را به موقع ارسال کنید.

هدف ما در این مقاله از حساب ۲۴ این بود که شما را با نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی و روش ثبت نام در این سایت، بیشتر آشنا کنیم و اکنون به منظور کسب اطلاعات جامع‌تر می‌توانید به سایت ما مراجعه فرمایید. اگر نیاز به مشاوره در زمینه خدمات حسابداری و مالیاتی داشتید، حتما به وسیله شماره تماس‌های سایت، با ما در ارتباط باشید.

اطلاعات تماس جهت دریافت مشاوره رایگان

✅ نام شرکت:

شرکت حسابداری حساب ۲۴

👩‍💼 خدمات:

انجام کلیه امور مالی و مالیاتی

☎️ مشاوره رایگان:

۰۹۱۲۸۳۳۰۴۸۲

💰 تعرفه خدمات:

تماس بگیرید

سوالات متداول در خصوص تنظیم اظهارنامه مالیاتی

نرخ تکمیل اظهارنامه مالیاتی، به چه میزان است؟

کلیه مودیان به منظور اطلاعات بیشتر، می‌توانند به سایت tax.gov.ir؛ مراجعه نمایند.

با چه ابزاری، می‌توان به منظور تکمیل اظهارنامه مالیاتی اقدام نمود؟

کلیه ابزارها و تجهیزاتی که به اینترنت متصل می‌شوند، قابل استفاده در این راستا می‌باشند.

۴.۸/۵ - (۶ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *