مزایای حسابرسی مالیاتی چیست؟

در سال‌های اخیر با قوانین حقوق کار و پس از آن هم با قوانین سرسختانه امور مالیاتی، مواجه شدیم که قطعا سرپیچی از هر کدام از آنها هم منجر به مجازات‌های سنگینی خواهد شد. گفتنی است که امور بسیاری در جهت رسیدگی به امور مالیاتی و جلوگیری از سرپیچی‌های آن در نظر گرفته شده و از رایج‌ترین آنها هم می‌توان به انواع حسابرسی مالیاتی اشاره کرد.

این سیستم، سعی می‌کند که صحت یا کذب کلیه مدارک و اسناد را به خوبی بررسی کند و در این مقاله از حساب ۲۴ هم قصد داریم تا به شرح مزایای حسابرسی مالیاتی در شرکت حسابداری حساب ۲۴ بپردازیم پس همراه ما باشید.

حسابرسی مالیاتی چیست؟

به طور خلاصه می‌توان گفت که مقصود از حسابرسی مالیاتی این است که میزان صحت و درستی اسناد و مدارک را به خوبی مورد بررسی قرار دهد و در نهایت هم میزان مالیات را به طور دقیق محاسبه کرده و آن سازمان یا مجموعه مورد نظر را هم موظف به پرداخت کند.

حسابرسی مالیاتی در ایران دارای تاریخچه‌ای متنوع است. این فرآیند در دهه ۱۹۴۰ با ورود مقررات مالیاتی جدید به ایران آغاز شد و تدریجاً توسعه یافت. در دهه ۱۹۷۰، با گسترش اقتصاد و افزایش معاملات مالیاتی، سازمان حسابرسی مالیاتی ایران تاسیس شد و نقش مهمی در تطابق با قوانین مالیاتی ایفا کرد. با پیشرفت فناوری در دهه ۲۰۰۰، سیستم‌های مالیاتی الکترونیکی معرفی شدند و تعامل بین ادارات مالیاتی و سازمان حسابرسی مالیاتی تقویت شد. این تاریخچه نشان‌دهنده تکامل و پیشرفت در فرآیند حسابرسی مالیاتی در کشور است. یک موسسه حسابداری معتبر قادر است، تمام امور حسابرسی مالیاتی یک شرکت را به طور کامل و دقیق انجام دهد.

حسابرس مالیاتی کیست؟

گفتنی است که حسابرس مالیاتی در شرکت حساب ۲۴، بر کلیه امور حسابداری، خدمات مالیاتی، حقوق مدنی و غیره تسلط دارد و همواره سعی خواهد داشت که پرونده‌های مالیاتی را به نحو احسن انجام دهد.

حسابرس مالیاتی کیست؟
حسابرس مالیاتی، بر کلیه امور از جمله حسابداری، مالیاتی و حقوق مدنی تسلط دارد.

فراموش نکنید که مهارت‌های حسابرس و مشاوره مالیاتی، بسیار وسیع و گسترده است و از رایج‌ترین آنها هم می‌توان به مهارت‌های رایانه‌ای از قبیل ورد، اکسل و سایر اشاره کرد، چرا که امروزه دیگر نمی‌توان به صورت دستی بر امور حسابرسی رسیدگی کرد و قطعا فرایندهای سیستمی هم در افزایش دقت و تمرکز این دسته از افراد بی‌تاثیر نخواهد بود.

وظیفه حسابرس مالیاتی در حساب ۲۴

به منظور آشنایی با وظایف سنگین حسابرس مالیاتی در شرکت حسابداری حساب ۲۴، بهتر است که در ادامه با ما همراه باشید:

  • پیش از هر چیزی لازم است که حسابرس ها از میزان تسلط خود بر اصول حسابداری، مالیاتی و غیره مطمئن شوند.
  • این دسته از متخصصان باید به کلیه اسناد و مدارک، دسترسی داشته باشند و همواره در محافظت از آن‌ها هم کوشا باشند.
  • حسابرس های ماهر، باید با مشتریان و حتی هیئت مدیره‌های موجود به خوبی تعامل داشته باشند.
  • میزان دقت عمل و همچنین نحوه تصمیم گیری در حسابرس های مالیاتی، بسیار تاثیر گذار و مهم است.

حسابرسی مالیاتی به چه صورت، انجام می گیرد؟

بسیاری از افراد دغدغه این را دارند که فرایند حسابرسی مالیاتی، به چه صورت است و به همین علت هم در ادامه قصد داریم تا به شرح آن بپردازیم:

  1. در قدم اول، لازم است که یک حسابرس مالیاتی به بررسی و نظارت دقیق بر دفتر کل و غیره بپردازد.
  2. در گام بعدی هم بهتر است که میزان حجم کاری را به طور دقیق بررسی کند و در صورت حجم بالای کاری هم از سایر متخصصان، بهره بگیرد.
  3. کلیه مراحل انجام شده را باید به طور دقیق، ذکر کنید و گزارش نوشته شده را هم در نزد خود نگه دارید.

انواع حسابرسی مالیاتی

شایان ذکر است که حسابرسی مالیاتی در تنوع بسیاری رخ می‌دهد و برخی از آن‌ها هم به شرح ذیل است:

  • اداری: به طور خلاصه می‌توان گفت که فعال‌های اقتصادی در وقت مقرر شده به سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و در نهایت هم با ارائه مدارک مورد نظر اعم از دفتر کل، دفتر دارایی و غیره تقاضای رسیدگی به امور مالیاتی خود را ارائه می‌دهند.
  • میدانی: این دسته از حسابرس‌ها به اظهار برگ فراخوانی از قبیل ارائه دفاتر، مستندات و غیره می‌پردازند و مدارک و مستندات مورد نظر را هم به مودیان گزارش می‌دهند.
  • بازرسی: این دسته از حسابرسی‌ها، موظف هستند که امور اساسی اعم از ظرفیت، شرایط کاری، نوع جایگاه و سایر به طور دقیق مورد بررسی قرار دهند.
انواع حسابرسی مالیاتی
حسابرسی مالیاتی در ایران تنوع بسیاری دارد از جمله: اداری، میدانی، بازرسی و غیره.

مزایای حسابرسی مالیاتی توسط تیم حساب ۲۴

حسابرسی از جمله اموری است که از مزایای بسیاری برخوردار است و در ادامه به شرح آن‌ در شرکت حساب ۲۴ می‌پردازیم:

۱) جمع آوری و نگهداری اطلاعات: فراموش نکنید که محافظت و نگهداری از مدارک مالیاتی، از جمله امور مهم و اساسی می‌باشد و به همین علت هم حسابرس‌های مالیاتی، درصدد نگهداری صحیح از آنها می‌باشند.

۲) افزایش کیفیت: گفتنی است که حسابرس های مالیاتی در جهت جلوگیری از مشکلات و همچنین کاهش اشتباهات محاسبات مالیاتی در تلاش هستند و قطعا فرایند حسابرسی آنها هم در جهت کاهش سهل انگاری‌های مالیاتی بی‌تاثیر نبوده است.

مراحل انجام حسابرسی مالیاتی

حسابرسی مالیاتی در فرآیند و مراحل بسیاری رخ می‌دهد، این مراحل عبارتند از:

  1. در گام اول لازم است که دفاتر کل، دفاتر دارایی و سایر را مورد نظارت و بررسی قرار دهد.
  2. در گام بعدی هم بهتر است که تعامل خود را با هیئت مدیره، مشتریان و غیره تا حد مطلوبی ارتقاء دهد.
  3. فراموش نکنید که حسابرس های مالیاتی در صورت بروز شک و تردید در اطلاعات، باید به تحقیقات میدانی و همچنین گفت‌وگو با همکاران و سایر بپردازند.
  4. در نهایت هم اطلاعات و مدارک لازم را به سازمان امور مالیاتی، ارائه می‌دهد.

دستورالعمل حسابرسی مالیاتی

فراموش نکنید که دستورالعمل های حسابرسی مالیاتی، بسیار پیچیده است و برخی از آنها هم به شرح ذیل است:

لیست دستورالعمل ها

۱

درآمد شامل بر مالیات: در مواقع ضروری، علاوه بر قانون مالیاتی، از قانون تجارت و غیره هم بهره می‌بریم.

۲

سکوت قانون: اگر قانون و یا سایر لوایح قانونی سکوت کرده باشند یا هیچ اطلاعات دقیقی را ارائه نداده باشند؛ باید از نظرات امور مالیاتی بهره ببریم.

۳

موارد بستانکاری و بدهکاری فعال‌های اقتصادی که باید در داخل سنوات به طور دقیق قید شود.

۴

رونوشت اصلی گزارش و همچنین ارسال گزارش به سازمان امور مالیاتی.

نکات مهم در خصوص حسابرسی مالیاتی

کلیه عزیزانی که به امور حسابرسی مالیاتی علاقه دارند و همواره به دنبال آن هستند؛ باید با امور و خدمات حسابداری، قوانین مدنی، حقوق کار، قوانین مالیاتی و سایر آشنایی داشته باشند و در ابتدا هم به حسابرسی های مجموعه کوچک رسیدگی کنند تا بتوانند تجربه‌های بیشتری را کسب کنند.

موارد قابل ارزیابی در حسابرسی مالیاتی

همواره، یک حسابرس و وکیل مالیاتی در شرکت حساب ۲۴ وظیفه دارد که دفاتر و سایر مدارک را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهد و امور ذیل را هم پشت سر بگذارد:

  • درآمدها و هزینه های موسسات و فهرست های کامل از پرسنل و کارمندان
  • مطابقت دفاتر و صورت‌های مالی
  • فهرست‌های کامل و جامع در راستای صادرات محصول و داد و ستد
  • معادل سازی سنواتی و سالیانه

مدارک مورد نظر جهت حسابرسی مالیاتی

جهت حسابرسی‌های مالیاتی بهتر است که مدارک مورد نیاز اعم از فهرست جامع از محصولات خریداری شده و یا صادر شده، فهرست‌های دادوستد، قولنامه‌های خرید و اجاره، مدارک مربوط به حقوق کارمندان و غیره را به اداره امور مالیاتی تقدیم نمایید.

مدارک مورد نظر جهت حسابرسی مالیاتی
جهت حسابرسی مالیاتی معمولاً نیاز به مدارک و اسناد مختلفی دارید تا حسابرس مالیاتی معاملات مالی و مالیاتی شما را بررسی و اظهارنامه مالیاتی صحیحی را تنظیم کند.

تفاوت حسابرسی مالیاتی با حسابداری مالیاتی

گفتنی است که حسابداری مالیاتی به بیان نظر خود، به طور حرفه‌ای در مورد گزارش‌های مالیاتی در واحدهای گوناگون می‌پردازد و حسابرسی مالیاتی هم موظف به نظارت صحت و درستی این دسته از اسناد می‌باشد.

چرا حسابرسی مالیاتی، برای موسسات اهمیت دارد؟

بدیهی است که کلیه موسسات به دنبال حسابرسی مالیاتی هستند. زیرا این دسته از متخصصان به بررسی و نظارت دقیق در مورد اسناد و مدارک می‌پردازند و همواره به دنبال این هستند که موسسات را از جریمه‌های هنگفت مالیاتی و غیره نجات دهند.

هدف اصلی حسابرسی مالیاتی، چیست؟

شایان ذکر است که حسابرسی مالیاتی با اهداف افزایش کیفیت گزارش حسابرسی، به روزرسانی اطلاعات مودیان، تکمیل گزارش بازرسی مالیاتی و غیره صورت می‌گیرد.

هر آنچه درباره حسابرسی مالیاتی در این مقاله اشاره شد

مالیات به عنوان یکی از ارکان مهم در ایران، راهی برای تامین نیازهای مالی دولت به شمار می‌رودو دولت‌ها به وسیله اخذ مالیات نقدینگی کشور را کنترل و هزینه خدمات عمومی را پرداخت خواهند کرد. همه افراد و شرکت‌ها مشمول پرداخت مالیات هستند. بنابراین از مهم‌ترین وظایف افراد و موسسات، حسابرسی مالیاتی است؛ چرا که در صورت شفاف نبودن حساب‌ها جریمه‌های هنگفتی در پی خواهد داشت.

هدف ما در این مقاله از شرکت حسابداری حساب ۲۴ این بود که شما را با انواع حسابرسی مالیاتی بیشتر آشنا کنیم و اکنون می‌توانید جهت دریافت مشاوره رایگان در این خصوص با ما در ارتباط باشید.

اطلاعات تماس جهت دریافت مشاوره رایگان

✅ نام شرکت:

شرکت حسابداری حساب ۲۴

👩‍💼 خدمات:

انجام کلیه امور مالی و مالیاتی

☎️ مشاوره رایگان:

۰۹۱۲۸۳۳۰۴۸۲

💰 تعرفه خدمات:

تماس بگیرید

سوالات متداول در خصوص حسابرسی مالیاتی

ویژگی‌های حسابرس خوب چیست؟

این دسته از متخصصان، باید فردی دقیق، صادق، با سواد، با حوصله و حتی امین باشند.

نرخ حسابرسی مالیاتی به چه میزان است؟

شما عزیزان به منظور کسب اطلاعات بیشتر از نرخ حسابرس‌های مالیاتی، بهتر است که به طور حضوری با آنها به گفت‌وگو بپردازید.

۴.۸/۵ - (۱۷ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *