دادرسی مالیاتی چیست؟

گفتنی است که کلیه انسان‌ها به دنبال ایجاد نظم و آرامش بیشتری در زندگی خود هستند و طبیعتا در این راستا هم از عوامل گوناگونی بهره می‌برند و از رایج‌ترین آنها هم می‌توان به تبین و ایجاد قوانین اشاره کرد. قوانین بسیاری در کشور ما ایجاد شده است و قطعا مهم‌ترین آنها هم امور مالیاتی می‌باشد و کلیه کسب و کار‌ها اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی هم ملزم به پرداخت مالیات هستند اما فراموش نکنید که این دسته از امور با اعتراضات بسیاری همراه شده است. طبیعتا به منظور اظهار نارضایتی خود باید از طریق قانون دادرسی مالیاتی اقدام نمود که ما در حساب ۲۴ در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

دادرسی مالیاتی چیست؟

به طور خلاصه می‌توان گفت که دادرسی مالیاتی، همان مراحل و شیوه‌های اعتراضی به آراء اداره مالیاتی می‌باشد و اصطلاحا اشخاص حقیقی یا حقوقی که معترض هستند را خواهان می‌نامند و اداره مالیاتی را هم می‌توان تحت عنوان خوانده در دعوی عنوان کرد.

فراموش نکنید که منظور از اعتراض به امور مالیاتی، تنها قیمت و مبلغ مالیات نمی‌باشد و این دسته از افراد می توانند نسبت به شیوه پرداخت مالیات هم معترض باشند.

مراجع دادرسی مالیاتی کجاست؟

لازم به ذکر است که کلیه مراحل قانونی اعم از طرح دعوی، اعتراض به آراء و… در مراجع ذی صلاح صورت می‌گیرد و قطعا در غیر این صورت هم با مشکلات رد دعوی یا رد دادخواست مواجه خواهید شد.

دادرسی مالیاتی چیست؟
می‌توان گفت دادرسی مالیاتی مراحل و شیوه های اعتراضی به آراء اداره مالیاتی است.

ماده ۱۷۰ قانون مالیات‌های مستقیم، اعتقاد دارد که مراجع رسیدگی به دعواهای مالیاتی، در هیئت حل اختلاف مالیاتی صورت می‌گیرد و افراد معترض هم قادر به بیان اعتراض خود تا ۲۰ روز پس از ابلاغ رای با مودیان می‌باشند.

بهترین روش دادرسی مالیاتی چیست؟

بدیهی است که فرایند و انجام روش های دادرسی مالیاتی از جمله موارد بسیار پیچیده و حتی نفس گیر به شمار می‌آید و به همین علت هم بهتر است که در مسیر دادرسی مالیاتی از افراد با تجربه و متخصص بهره ببرید.

بهترین روش دادرسی مالیاتی این است که شما با افراد ماهر و با تجربه از قبیل مشاوران و وکلا مالیاتی مشورت کنید، سپس به منظور اعتراض به شیوه‌های مالیاتی به مراجع ذی صلاح اعتراض نمایید.

مراحل رسیدگی به دادرسی مالیاتی در حساب ۲۴

بسیاری از افراد هم در حین دادرسی مالیاتی با سردرگمی‌های بسیاری مواجه می‌شوند و به همین علت هم در ادامه قصد داریم تا به شرح مراحل دادرسی مالیاتی اشاره کنیم:

مراحل

۱

ابتدا باید به رئیس اداره امور مالیاتی مراجعه کنید.

۲

در گام دوم هم لازم است که از طریق مرجع ذی صلاح، یا همان هیئت حل اختلاف مالیاتی اقدام نمایید.

۳

سپس باید به منظور پیگیری‌های بیشتر به شورای عالی مالیاتی مراجعه کنید.

۴

هیئت ۳ نفره وزارت اقتصاد و دارایی به پرونده شما رسیدگی می‌کنند و در نهایت هم به منظور اعلام اعتراض خود به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید.

تفاوت دادرسی مالیاتی با پشتیبانی مالیاتی

منظور از پشتیبانی مالیاتی این است که متخصصان به انجام امور مشاوره و همچنین کمک به دیگران بپردازند و امکان دارد که هرگز با مسائل حقوقی هم آشنایی نداشته باشند اما دادرسی مالیاتی علاوه بر این که بر امور مشاوره مسلط هستند. با قوانین مدنی، حقوق کار آشنا هستند و همواره درصدد این هستند که میزان جریمه‌های مورد نظر را تا حد چشم‌گیری کاهش دهند و یا فرصت معافیت مالی را فراهم کنند.

دادرسی مالیاتی توسط چه کسی انجام می پذیرد؟

به یاد داشته باشید که فرایند دادرسی باید توسط افراد حقیقی یا حقوقی و یا وکلای انتخابی آنها صورت می‌گیرد و البته در این راستا هم می‌توان از تجربه‌ها و تخصص‌های مشاوران مالیاتی هم بهره برد.

دادرسی مالیاتی چه زمانی باید انجام شود؟

بهتر است بدانید که هر گونه دادرسی، به معنای اعلام اعتراض نسبت به یک موضوعی است و بدیهی است که امور مالیاتی هم از این امر مستثنی نباشد پس به محض بروز اعتراض نسبت به پرونده‌های مالیاتی، می‌توانید برای دادرسی مورد نظر خود اقدام نمایید.

دادرسی مالیاتی چه زمانی باید انجام شود؟
به محض بروز اعتراض نسبت به پرونده‌های مالیاتی، می‌توانید برای دادرسی مالیاتی اقدام کنید.

پس از بروز هر گونه اعتراض نسبت به دادرسی صورت گرفته، می‌توانید که اعتراض و نظر خود را ظرف مدت ۲۰ روز به مراجع ذی صلاح اعلام نمایید.

نحوه نگارش لایحه برای دادرسی مالیاتی

تنظیم و نگارش هر گونه لایحه‌ای که توسط وکلای شرکت حسابداری حساب ۲۴ انجام می‌پذیرد، به تخصص و مهارت بسیاری نیاز دارد و در ادامه به برخی از نکات آن می‌پردازیم:

  • پیش از هر چیزی باید به خواسته خود اعم از برگ مطالبه یا استرداد مالیات و حتی عوارض ارزش افزوده اشاره کنیم.
  • سپس به تاریخ قید شده و مشخصات کامل خود اعم از نام و نام خانوادگی، سال تولد، شغل، نام پدر و غیره می‌پردازیم.
  • در نهایت هم به مبلغ محکوم شده اشاره می‌کنیم.

چه طور باید به برگ تشخیص مالیات، اعتراض کنیم؟

کلیه برگ‌ های تشخیص مالیاتی از استانداردهای بسیاری برخوردار هستند:

  • هر برگ تشخیص، از یک شماره برگ تشخیص تشکیل شده است که به کمک آن شماره می‌توان به کلیه اطلاعات پرونده دست پیدا کرد.
  • این دسته از برگ‌ها حتما باید تاریخ داشته باشند، چرا که این تاریخ می‌تواند زمان صدور برگه را نشان دهد.
  • در این دسته از اوراق، لازم است که نام دارایی و مشخصاتی اعم از شماره تلفن، آدرس و غیره قید شود.
  • به منظور ثبت اعتراض هم می‌توانید به صورت خلاصه به مشکلات خود، بپردازید.
  • جلوگیری از به کار بردن الفاظ غیر رسمی.

شیوه اعتراض در دادرسی مالیاتی، به چه صورت است؟

مطابق ماده ۲۳۸ قانون مالیات‌های مستقیم اگر پرداخت کننده مالیات نسبت به مبلغ موجود در مالیات اعتراضی داشته باشند موظف هستند که اعتراض خود را ظرف مدت ۳۰ روز به اداره مالیاتی بیان کنند.

فراموش نکنید که اعتراض نامه باید به صورت کتبی و البته قانونی صورت پذیرد و در نهایت اعتراض آن به هیئت حل اختلاف بدوی ارجاع می‌شود.

نحوه ارائه مدارک مربوط به اعتراض در دادرسی مالیاتی، به چه صورت است؟

مدارک لازم در جهت اعتراض به دستورالعمل دادرسی مالیاتی به ترتیب ذیل است:

  • کارت ملی شخص حقیقی و تکمیل کردن شکایت نامه‌ها به همراه مهر شرکت و تصور روزنامه رسمی
  • تصویر وکالت نامه معتبر، به همراه فیش واریزی و حق تمبر
  • در صورت استفاده از وکیل، لازم است که مدارک و کارت ملی وکلا را هم ارائه نمایید.
  • ارائه رای اداره مالیات

شیوه اعتراض در دادرسی مالیاتی، به چه صورت است؟

هدف از دادرسی مالیاتی چیست؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که هیچ راهی به منظور نشان دادن اعتراض خود به قوانین وجود ندارد که قطعا این طرز تفکر اشتباه است و همگان می‌توانند نظرات و ایده‌های خود را در مورد قوانین ارائه نمایند. به کمک دادرسی مالیاتی می‌توان از مشکلات متعددی اعم از جریمه‌های سنگین مالیاتی، دادرسی مالیات بر ارزش افزوده، رد شدن درخواست معافیت مالیاتی و دیگر مشکلات اعتراض کرد و مراحل احقاق حق را پشت سر گذاشت.

آنچه درباره دادرسی مالیاتی گفته شد

صاحبان مشاغل، افراد حقیقی و حقوقی در زمان‌های مقرر باید اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات تحویل دهند. این اظهارنامه‌ها پس از دریافت توسط مامورین ممیز اداره امور مالیاتی بررسی می‌شود. اگر اظهارنامه تایید شود، فرد بر اساس اقرار خود مالیاتش را پرداخت خواهد کرد اما اگر اظهارنامه‌ رد شود ممیز اداره مالیات مبلغ دیگری که از مبلغ اظهار شده توسط مودی است به عنوان مالیات در نظر خواهد گرفت. وکلای ما در شرکت حسابداری حساب ۲۴ با بیش از ۱۰ سال سابقه درخشان در حوزه مالی و مالیاتی، می‌توانند همراه شما در تمامی مراحل دادرسی باشند.

سوالات متداول شما در خصوص دادرسی مالیاتی

چه طور می‌توان از قانون جدید دادرسی مالیاتی آگاه شد؟

پیشنهاد می‌شود که از تخصص‌های مشاوران و وکلا مالیاتی بهره ببرید تا از آخرین قوانین اداره مالیات آگاه شوید.

چه طور می‌توان از وکلای متخصص در حوزه دادرسی مالیاتی بهره برد؟

شما عزیزان به منظور آشنایی بیشتر با وکیل دادرسی مالیاتی، می‌توان از شبکه های اجتماعی، اینترنت، پرس و جو از اطرافیان و غیره بهره برد.

۴.۹/۵ - (۷ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *