نحوه تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی در سال ۱۴۰۲

امروزه، بسیاری از انسان‌ها به ایجاد کسب‌وکار و همچنین درآمدزایی مشغول هستند که قطعا در این راستا هم لازم است که قوانین و مقررات بسیاری را رعایت نمایند و از رایج‌ترین آنها هم می‌توان به قوانین مالیاتی اشاره کرد. از جمله این قوانین می‌توان گفت، در تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی برای کسب و کارها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

اصولا حقوق کار و همچنین قوانین مالیاتی، از پیچیدگی‌های بسیاری برخوردار می‌باشند و همواره مدیران و مودیان را هم موظف به انجام برخی از امور، از قبیل تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی می‌کند. ما در این مقاله از شرکت حسابداری حساب ۲۴ با سال ها تجربه درخشان در امور مالی و مالیاتی، نحوه تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی را به شما شرح خواهیم داد.

اطلاعات تماس جهت دریافت مشاوره رایگان

✅ نام شرکت:

شرکت حسابداری حساب ۲۴

👩‍💼 خدمات:

انجام کلیه امور مالی و مالیاتی

☎️ مشاوره رایگان:

۰۹۱۲۸۳۳۰۴۸۲

💰 تعرفه خدمات:

تماس بگیرید

صورت معاملات فصلی چیست؟

بدیهی است که قانون مالیات‌های مستقیم، اعتقاد دارد که کلیه سازمان‌ها، موسسات خصوصی، دولتی و غیره که به کسب‌وکار خرید و فروش اشتغال دارند؛ لازم است که صورت‌های مورد نظر را هر فصل پس از اتمام و انجام معامله به سازمان‌های امور مالیاتی، تقدیم نمایند. خدمات حسابداری ارائه شده توسط فرد یا شرکتی مجرب می‌تواند این صورت‌ها را بی نقص کند.

تاریخچه تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی در ایران به دهه ۱۹۸۰ میلادی بازمی‌گردد. پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی) و تغییرات گسترده در ساختار حکومت و اقتصاد کشور، نظام مالیاتی نیز تغییرات جدیدی را تجربه کرد. در دهه‌های بعد از انقلاب، دولت اسلامی ایران نظام مالیاتی جدیدی را ایجاد کرد و به منظور تأمین درآمد‌های مالی برای دولت و توسعه اقتصادی کشور، قوانین مالیاتی جدیدی را به تصویب مجلس شورای اسلامی انعطاف‌پذیرتر و گسترده‌تر از قبل اجرا کرد.

بنابراین، مفهوم تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی و تغییرات مرتبط با آن به تدریج در دوران پس از انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت و به منظور تنظیم و ثبت معاملات مالی و حسابداری مالیاتی در کشور به کار گرفته شد.

نحوه تهیه و تنظیم صورت معاملات

مشمولین و سایر مودیان، لازم است که اطلاعات معامله، شماره اقتصادی خریدار و فروشنده، شماره گمرک و البته در معاملات ارزی هم باید به مبالغ ارزی، نوع ارز، نرخ برابری ارز، صورتحساب ها و اسناد درآمد و… را در درون صورت معاملات مربوطه قید نمایند.

لازم به ذکر است که کلیه مشمولین، باید از شماره اقتصادی مرتبط برخوردار باشند و همواره آن را در کلیه صورتحساب‌های موجود ذکر کنند.

همان طور که در سایت معتبر investopedia نیز اشاره شده نتایج کلیه معاملات مالی در این صورت معاملات خلاصه شده است.

.The results of all financial transactions that occur during an accounting period are summarized in the balance sheet, income statement, and cash flow statement

بهترین راه تهیه صورت معاملات فصلی در حساب ۲۴

به یاد داشته باشید که تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی، از جمله امور بسیار پیچیده است و قطعا کوتاه‌ترین سهل انگاری در آن، منجر به بروز پیامدهای ناگواری خواهد شد و به همین علت هم لازم است که در این مسیر از متخصصان خبره به عنوان مشاوره مالیاتی، حسابدار و غیره بهره ببرید.

نحوه تهیه و تنظیم صورت معاملات
امروزه تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی اغلب به وسیله شرکت‌ها و افراد به شکل الکترونیکی انجام می‌شود.

سامانه ارسال صورت معاملات فصلی

خوشبختانه تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی، به طور مجازی و آنلاین هم امکان‌پذیر است و برای انجام این فرایند هم کافی است که به سایت سازمان امور مالیاتی یا همان www.tax.gov.ir مراجعه نمایید و صورتحساب مربوطه را به طور آنلاین ارسال نمایید.

مهلت تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی در سال ۱۴۰۳

به یاد داشته باشید که مهلت تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی، تنها ۴۵ روز، پس از اتمام هر فصل می‌‌باشد و بدیهی است که مودیان پس از اتمام این مهلت، با جریمه‌ها و حتی مجازات‌های هنگفتی رو به رو خواهند شد. برای دسترسی به خدمات مالیاتی، بهتر است از کارشناسان مجرب بهره ببرید.

روش های تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی

پس از ورود به سامانه ارسال صورت معاملات فصلی، نوبت به بارگزاری یا همان ارسال صورت معاملات می‌رسد که مودیان به دو صورت آفلاین و آنلاین، قادر به ارسال و تکمیل می‌باشند. گفتنی است که متقاضیان، می‌توانند به صورت آنلاین به سایت مربوطه tax.gov.ir مراجعه کنند و سپس صورت معاملات فصلی را به طور کاملا مستقیم، آپلود نمایند.

حال، برخی از افراد هم دغدغه این را دارند که چه طور باید به طور آفلاین، به تکمیل صورت معاملات فصلی خود بپردازند و در پاسخ باید گفت: این عزیزان هم می‌توانند که اپلیکیشن صورت معامله را دانلود کنند و سپس به تکمیل آن، بپردازند. در این بین وکیل مالیاتی، می‌تواند به شما مشاوره‌های تخصصی خوبی را ارائه دهد.

مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی

امروزه، کمتر کسی پیدا می‌شود که به دنبال مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی خود نباشد و در این جهت هم بهتر است که به سایت Tax.gov.ir مراجعه نمایید و کلیه صورتحساب‌های مربوطه خود را از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۳ در آن مشاهده و بررسی نمایید.

اصلاح صورت معاملات فصلی چگونه انجام می شود؟

امکان دارد که شما هم به عنوان مودی، به دنبال اصلاح و البته ترمیم صورت معاملات فصلی خود باشید، چرا که به هر طریقی در تکمیل آن به اشتباه دچار شدید و خوشبختانه به هیچ عنوان هم جای نگرانی نیست چرا که امکان اصلاح این دسته از مدارک در سامانه Tax.gov.ir فراهم می‌باشد.

مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی
افراد با مراجعه به سایت Tax.gov.ir می توانند صورت معاملات فصلی خود را مشاهده کنند.

چه اطلاعاتی را باید در تنظیم صورت معاملات فصلی، درج کرد؟

همان طور که اشاره کردیم، تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی، از جمله امور بسیار حساس و البته پیچیده است و به همین علت هم لازم است که حداکثر دقت و تمرکز خود را در جهت تکمیل آن، به کار بگیرید تا با مشکلاتی از قبیل ترمیم و اصلاح آن مواجه نشوید.

به طور مثال:

  • اطلاعات معامله از قبیل شماره اقتصادی فروشنده و خریدار
  • اطلاعات ترخیص گمرک و شماره اختصاصی آن
  • اطلاعات موجود در معاملات ارزی اعم از نوع ارز، معادل ریالی، اسناد درآمدی

تفاوت مالیات بر ارزش افزوده و صورت معاملات فصلی

به طور خلاصه می‌توان گفت که مهلت تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی در حدود ۴۵ روز، پس از اتمام هر فصل می‌باشد و متاسفانه این مهلت در مورد تکمیل اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده در حدود ۱۵ روز، پس از پایان هر فصل می‌باشد. بدیهی است که مودیان باید ارسال و تکمیل اظهارنامه ارزش افزوده را در اولویت خود قرار دهند و در غیر این صورت با جریمه‌ها و مجازات‌های سرسختانه مواجه خواهند شد.

علاوه بر آن هم مراجع قانونی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و صورت معاملات فصلی، با یکدیگر تفاوت دارند. به طور مثال مالیات بر ارزش افزوده به مالیات های غیر مستقیم مرتبط می‌باشد و معاملات فصلی هم با مالیات‌های مستقیم، سروکار دارند.

مشمولین ارائه گزارش فصلی در خرید و فروش

بهتر است بدانید که افراد بسیاری به تکمیل اظهارنامه های صورت معاملات فصلی، موظف هستند و در ادامه به برخی از آنها می‌پردازیم:

  • اشخاص حقوقی یا همان شرکت‌ها که به کسب و کارهای خرید و فروش اشتغال دارند، باید پس از پایان هرفصل به منظور تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی اقدام نمایند و بدیهی است که این فرایند، می‌تواند به صورت کاغذی یا حتی الکترونیکی صورت گیرد.
  • اشخاص حقیقی یا همان افرادی که بر کسب‌وکارهای کوچک و اندک اشتغال دارند و لازم است که گزارش‌های فصلی خود را به طور سه ماهه ارائه نمایند و خوشبختان از تقدیم صورتحساب‌ها به طور ماهانه هم معاف هستند.

معافیت در ارسال فهرست معاملات فصلی

ماده ۱۶۹، قانون مالیات‌های مستقیم اعتقاد دارد که افراد و مشاغل ذیل از ارسال معاملات فصلی، به طور کلی معاف هستند.

  • فروش کالا و خدمات کشاورزی، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل
  • خرید و فروش و همچنین سود و کارمزد های اوراق بهادار
  • خرید و فروش سهم الشرکه
  • سود و کارمزدهای بانک‌ها، تعاون و صندوق‌ها
  • جوایز، هدیه‌های بلاعوض و …
معافیت در ارسال فهرست معاملات فصلی
طبق قانون مالیات‌های مستقیم بعضی از افراد و مشاغل از ارسال فهرست معاملات فصلی معاف هستند.

جرائم تخلف در صورت معاملات فصلی

لازم به ذکر است که مودیان در صورت عدم تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی و حتی تاخیر در آن، به پرداخت جریمه‌ای مطابق با یک درصد همان مبلغی که در صورت معاملات قید شده است، محکوم خواهند شد.

هر آنچه درباره ارسال صورت معاملات فصلی گفته شد

در پایان می‌توان گفت تهیه و تنظیم صورت معاملات فصلی، اظهارنامه مالیاتی و سایر امور مرتبط با مالیات‌ها باید در مهلت مقرر شده و طبق دستورالعمل‌های مربوطه انجام پذیرد. هدف ما در این مقاله از شرکت حسابداری حساب ۲۴ این بود که شما را با تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی، بیشتر آشنا کنیم و اکنون به منظور کسب اطلاعات دقیق‌تر، می‌توانید با مشاوران مار درارتباط باشید.

سوالات متداول در خصوص تنظیم و ارسال صورت معاملات فصلی

با چه ابزاری می‌توان برای ارسال صورت معاملات فصلی، به طور آنلاین اقدام کرد؟

بدیهی است که شما به کلیه تجهیزاتی که به اینترنت متصل می‌شوند، می‌توانید به سایت مربوطه مراجعه کنید.

چرا باید صورت معاملات فصلی را تکمیل کنیم؟

به منظور نظارت بیشتر بر درآمد.

۵/۵ - (۹ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *